Ratsastus on monipuolinen ja haastava laji, jonka opetus kehittyy kaiken aikaa. Oppiminen vaatii saumatonta yhteistyötä ja yhteistä kieltä ratsastajan, hevosen ja opettajan välillä. Ratsastus on niitä harvoja urheilulajeja, jotka soveltuvat kaiken ikäisille. Vanhimmat olympiaratsastajat ovatkin yli 60-vuotiaita. Meillä ratsastaa päivittäin lapsia, nuoria, aikuisia ja eläkeläisiä. Toimintaa on ympäri vuoden ja iltatunteja myös kesällä.
 
Pätevät ja motivoituneet opettajat
 
Ammattitaitoiset ja kannustavat opettajamme, joita koulutetaan jatkuvasti, antavat yksilöllisiä neuvoja ja auttavat mielellään muutenkin niin tallissa kuin kentällä. Koulussamme on neljä opettajaa itsemme lisäksi. Henkilökuntaamme kuuluu myös kaksi tallimestaria.
 
Nelisenkymmentä osaavaa ratsua
 
Koulullamme on 20 hyvin koulutettua ja yhteistyöhaluista hevosta sekä 23 osaavaa ja mukavaa ponia. Koeratsastamme ja valitsemme itse jokaisen hevosen ja ponin, koska haluamme varmistua niiden sopivuudesta ja ratsastusmukavuudesta.

Image

Olemme valinneet erityyppisiä ja -kokoisia hevosia ja poneja erilaisille ratsastajille

Image

Kaiken tasoisia opetusryhmiä
 
Eritasoisille ratsastajille on omat opetusryhmänsä. Meillä ratsastustunnin pituus on 60 minuuttia (minitunti 30 min.). Ratsastuksen voi aloittaa jo alle kouluikäisenä minitunnilla. Pienelle aloittelijalle ratsastus on leikkiä ja vuorovaikutusta eläimen kanssa. Ponin selässä tasapaino ja koordinaatio kehittyvät. Minitunnilla opitaan perusasioita kuten liikkeellelähtöä, ohjaamista, ravia ja pysähtymistä. Taluttajat kulkevat vierellä ja huolehtivat ratsukon turvallisuudesta.
 
Ratsastusharrastuksen aloittaminen käy parhaiten alkeistunneilla, joita on tarjolla sekä lapsille että aikuisille. Taitojen kehittyessä voi siirtyä edistyneempien ryhmiin. Järjestämme myös valmennus- ja esteratsastustunteja.
 
Kerhot
 
Tallillamme toimii viikoittain useita kausikorttilaisille  avoimia maksuttomia kerhoja, joissa opitaan tärkeitä hevosmiestaitoja ja voidaan suorittaa hevostaito- ja ratsastusmerkkejä. Halutessaan niin pienet kuin suuremmatkin ratsastajat voivat toimia hevosten ja ponien hoitajina.